Συνεντευξη απο το Σπιτι της Ειρηνης Μυλωνα για το θεατρικο εργο “Της Κολασεως”!




Συνέντευξη από το Σπίτι της Ειρήνης Μυλωνά για το θεατρικό έργο “Της Κολάσεως”!

«Μου βγήκε να αγαπήσω το θέατρο πολύ άνετα, πολύ εύκολα. Με κυνηγούσε η μητέρα μου να στεριώσω κάπου και τελικά στέριωσα εκεί.»

Σκοπός του θεάτρου αποτελεί το να θέτει ερωτήσεις και διλήμματα μέσα από τα έργα του. Οι λάτρεις του θεάτρου δεν είναι άνθρωποι που αναζητούν έτοιμες απαντήσεις για τη ζωή μέσα από τις εκάστοτε θεατρικές παραστάσεις αλλά άνθρωποι που θέλουν να επεξεργάζονται μόνοι τους ερωτήματα, άνθρωποι που ψάχνουν μέσα τους για απαντήσεις. Το θέατρο άλλωστε ποτέ δεν “σέρβιρε” έτοιμες τις λύσεις, χάριζε απλά και μόνο τροφή για σκέψη.

«Το έργο μας λέγεται “Της Κολάσεως” και το μόνο σίγουρο είναι ότι έξω, γίνεται της Κολάσεως!»

Λίγες μέρες μετά την πρώτη και τελευταία παράσταση του θεατρικού έργου "Tης Κολάσεως" που έριξε πρόωρα αυλαία λόγω των ραγδαίων εξελίξεων του Κορονοϊού στην χώρα μας, η νεαρή ηθοποιός Ειρήνη Μυλωνά μίλησε στο Alexandras Vineyarts για όλα όσα αφορούν την θεατρική παράσταση, αλλά και για τον καλλιτέχνη-άνθρωπο που κρύβει μέσα της. Με εξαιρετική ειλικρίνεια και αυθεντικότητα μοιράστηκε μαζί μας από  το πώς το θέατρο έγινε η πρώτη της αγάπη, άρα και παντοτινή, μέχρι και τα μελλοντικά αισιόδοξα όνειρα της στον χώρο της υποκριτική. Όντας επίσης χημικός στο επάγγελμα, η Ειρήνη μας υπέδειξε πως τα ετερώνυμα έλκονται, κάνοντας αναφορά στην υπόθεση της παράσταση που κατά κύριο λόγο βασίζεται σε ομοιότητες και αντιθέσεις.

Το θεατρικό έργο "Της Κολάσεως" γέννημα θρέμμα του δημοσιογράφου Λευτέρη Βουτσά (σκηνοθεσία-σενάριο) ακροβατεί ανάμεσα σε δύο κόσμους που μοιάζουν τόσο διαφορετικοί μα ταυτόχρονα είναι εντυπωσιακά ίδιοι. Μάλιστα αποτελεί ένα “παραμύθι για μεγάλους” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η Ειρήνη Μυλωνά (Λίζα-Μαγδαληνή) στην σύντομη αυτή Συνέντευξη από το Σπίτι!

Πιο αναλυτικά το έργο πλαισιώνεται από έναν νεανικό δεκαμελή θίασο μεταξύ άλλων την Ειρήνη Μυλωνά, τον Μάριο Μιλτιάδου, νικητή του "Ελλάδα έχεις Ταλέντο" με την ομάδα "House of Drama", ενώ επίσης η Τόνια Σωτηροπούλου χάρισε την φωνή της σε έναν ρόλο καθοριστικό για την πλοκή του έργου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Λευτέρης Βουτσάς
Χορογραφία: Μάριος Μιλτιάδου
Ενδυματολογία: Φωτεινή Πολιτάκη
Αφίσα: Γιάννης Γαλάνης
Φιλική Συμμετοχή: Τόνια Σωτηροπούλου
Παίζουν:
Μάριος Μιλτιάδου
Μαρία Μουτζίκη
Ειρήνη Μυλωνά
Ζωή Στέλλα Νικολάου
Ειρήνη Μπουντούκη
Σαμπρίνα Ρεκάρτ
Αμβρόσιος Παπαδόπουλος
Σταμάτης Χούλης
Καλλιόπη Λογγινίδου
Μαριαλένα Ξυδοπούλου

Η παράσταση καθώς έριξε πρόωρα αυλαία, διατίθεται στο Youtube στον παρακάτω σύνδεσμο:https://www.youtube.com/watch?v=1H1ZSQDFg8Q


Παρακάτω θα βρείτε μια σύντομη περίληψη από τις ερωτήσεις που τέθηκαν στην Ειρήνη, ενώ για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το ΒΙΝΤΕΟ με την Συνέντευξη της από το Σπίτι:



Η Ειρήνη απάντησε βλέποντας τις ερωτήσεις πρώτη φορά, πράγμα που γίνεται αντιληπτό και από τις αυθόρμητες απαντήσεις της!

Ειρήνη πες μας δύο λόγια για τον εαυτό σου!
«Είμαι φοιτήτρια του Χημικού τμήματος του Α.Π.Θ. και μοιράζομαι την ίδια αγάπη με την Alexandra (την γνωστή Vineyarts :P) για τα κρασιά. Ασχολούμαι με το θέατρο και έχω συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις στις θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Φέτος ήμουν μέλος του θιάσου "Της Κολάσεως". Περισσότερα επί αυτού θα πούμε στην συνέχεια!»

Ποιο είναι το ερέθισμα που κάνει ένα μικρό παιδί να θέλει να ασχοληθεί με το θέατρο και την υποκριτική. Η έννοια της ενσάρκωσης ενός ρόλου θεωρείται πιο δύσκολη να την αντιληφθεί ένα παιδί σε σχέση με άλλες μορφές τέχνης;
«Θα σας πω την δικιά μου εμπειρία. Ήμουν Τετάρτη δημοτικού όταν ο διευθυντής του σχολείου διέκοψε το μάθημα για να μας ρωτήσει ποιος θα ήθελε να συμμετέχει σε μια καινούρια θεατρική ομάδα. Τότε σήκωσα το χέρι μου και κάπου εκεί ξεκίνησαν όλα. Μου βγήκε να αγαπήσω το θέατρο πολύ άνετα και πολύ εύκολα. Με κυνηγούσε η μητέρα μου να στεριώσω κάπου και τελικά στέριωσα εκεί.
Για το δεύτερο ερώτημα που τέθηκε πιστεύω πως ένα παιδί στην αρχή δεν ενσαρκώνει απόλυτα ένα ρόλο, απλά προσποιείται αυτό που του ζητάνε. Όσον αφορά την δυσκολία τώρα, έχει να κάνει με το τι βγαίνει μέσα από το κάθε παιδί. Ένα παιδί που αγαπά την ζωγραφική μπορεί να εκφραστεί καλύτερα πάνω σ’ ένα χαρτί, ενώ κάποιο άλλο που αγαπά το θέατρο μπορεί να εκφραστεί καλύτερα μέσα απ’ αυτό.»

Ποια είναι η πρώτη σου εμπειρία στον χώρο;
«Μόλις απάντησα νομίζω» (γέλια)

Σε ποιο θέατρο φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από χρόνια;
«Tα όνειρα μου δεν πάνε πολύ μακριά, λειτουργώ βήμα βήμα. Παρόλα αυτά ένα από τα όνειρα μου ήτανε να παίξω στο θέατρο “Αυλαία”, το οποίο έκανε πραγματικότητα ο σκηνοθέτης μου ο Λευτέρης Βουτσάς. Ελπίζω στον μέλλον να καταφέρω να παίξω και στο “Αριστοτέλειο”. »

Ποιον ρόλο ενσαρκώνεις στην παράσταση!
«Το έργο αρχικά είναι ένα παραμύθι για μεγάλους θα έλεγε κανείς. Πρόκειται για την παράλληλη ιστορία δύο κοριτσιών. Εγώ υποδύομαι την Λίζα, μια ιερόδουλη που έχει αποδεχτεί την ζωή της ως έχει, όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχει όνειρα για το μέλλον. Ανακαλύπτει ότι είναι οροθετική και επιλέγει να περάσει την υπόλοιπη ζωή της σε ένα μοναστήρι με το όνομα Μαγδαληνή πλέον. Από την άλλη η Θεονύμφη. Ένα κορίτσι που μεγάλωσε στο ίδιο μοναστήρι στα 18 της χρόνια το σκάει για να ανακαλύψει την ζωή και τον έρωτα, όμως καταλήγει με ένα περίεργο τρόπο στο πορνείο.»

Βρίσκεις κοινά στοιχεία ανάμεσα στον χαρακτήρα σου και την ηρωίδα που υποδύεσαι;
«Η αλήθεια είναι ότι βρίσκω περισσότερες διαφορές από ότι ομοιότητες. Αν έπρεπε να βρω κάποια ομοιότητα θα έλεγα ότι η Μαγδαληνή είναι δυναμικός χαρακτήρας και υπερασπίζεται με οποιοδήποτε κόστος τους ανθρώπους που αγαπά, συμπαθεί και είναι δεμένη μαζί τους. Οι διαφορές μας είναι μεγαλύτερες βέβαια καθώς έχει μια θλίψη στα μάτια της, ενώ εγώ αισθάνομαι τυχερή που δεν έχω έρθει αντιμέτωπη με ένα τόσο κακό συναίσθημα.»

Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να νιώθει περισσότερο Μαγδαληνή από ότι Ειρήνη;
«Στην καθημερινότητα μου, όχι! Όταν υποδύομαι την Μαγδαληνή λόγω του ότι έχει κάποιες πολύ έντονες στιγμές μέσα στο έργο, κάποιες σκηνές συναισθηματικά δυνατές, τότε ναι! Σε εκείνες τις σκηνές αλήθεια νιώθω τον πόνο που νιώθει η Μαγδαληνή, σε εκείνες τις στιγμές πονάω και λυπάμαι όσο εκείνη.»

Πες μου δύο λόγια για το έργο.
«Το έκανα ήδη! Οπότε προχωράω στην επόμενη ερώτηση.»

Το έργο σας αγγίζει θέματα της σημερινής κοινωνικοπολιτικής κατάστασης;
«Εννοείται! Το έργο μας λέγεται “Της Κολάσεως” και το μόνο σίγουρο είναι ότι έξω γίνεται της Κολάσεως! Είναι ένα έργο που αγγίζει πολλά ζητήματα του σήμερα. Είναι ένα έργο που μιλά για την τυπολατρία, την οικογένεια, την αφοσίωση, τον έρωτα, και κυρίως για την διαφορετικότητα. Θα μπορούσα να πω ότι είναι ένα ύμνος στην γυναικεία φύση καθώς εμφανίζονται γυναίκες διαφορετικών επιλογών, διαφορετικού χαρακτήρα, διαφορετικών αναγκών και απόψεων για την ζωή. Τέλος  το έργο μας,  θίγει ζητήματα που αφορούν επίσης την θέση της γυναίκας στην σημερινή κοινωνία και μας ωθεί να προβληματιστούμε για το αν όντως έχουμε φτάσει στο επιθυμητό σημείο όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών στο σήμερα ή αν νομίζουμε πως  έχουμε φτάσει.»

Τέλος πως σκοπεύεις να συνεχίσεις την καριέρα σου στην υποκριτική!
«Θέλω να πιστεύω ότι είναι στα άμεσα σχέδια του Λευτέρη μία συνεργασία ακόμα και το εύχομαι πραγματικά, καθώς είναι ένας άνθρωπος που πιστεύω πολύ στην δουλεία του! Όσον αφορά εμένα, θα ήθελα πολύ να τα πούμε του χρόνου με μια νέα παράσταση, όντας μέλος κάποιου θεατρικού θιάσου και όντας φοιτήτρια του Κρατικού ή του Τμήματος Θεάτρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.»
«Τέλος θέλω να ευχαριστήσω την Αλεξάνδρα και το Alexandras Vineyarts γι’ αυτή την Συνέντευξη από το Σπίτι και όλους εσάς που παρακολουθήσατε.»

Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω από μεριάς μου την Ειρήνη Μυλωνά γι’ αυτή την ειλικρινή Συνέντευξη από το Σπίτι, και με την σειρά μου να της ευχηθώ να πετύχει σε οποιοδήποτε στόχο της, καλλιτεχνικό και μη! Ειρήνη και #Της Κολάσεως σε ευχαριστούμε!

Μείνετε συντονισμένοι για άλλες Συνεντεύξεις από το Σπίτι, και όχι μόνο!

Από το Alexandras Vineyarts,

Αγαπήστε την τέχνη του να αγαπάτε τον εαυτό σας!
Μια μεγάλη αγκαλιά!

#ΜένουμεΣπίτι!

Alexandra's Vineyarts


Δημοφιλείς αναρτήσεις