''ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ" ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ "ΤΡΕΛΑ"! της Alexandra Vineyarts, για το περιφημο καραντινοστριπακι των "Συγκατοικων"



Περικλής Κουλιφέτης : Σχέδιο 
Παύλος Δαμιανίδης : Σενάριο και Χρώμα

"ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ" ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ "ΤΡΕΛΑ"!

της Alexandra's Vineyarts,

Τα comics έχουν και αυτά θέση στον χώρο της τέχνης και της δημιουργίας, πάντα με την δική τους ξεχωριστή υπόσταση. Κάποιες φορές απεικονίζουν καθημερινές εικόνες, κάποιες άλλες φανταστικές ιστορίες. Mα δεν είναι λίγες και οι φορές που αντιπροσωπεύουν μιας ήπιας μορφής σάτιρα, απέναντι σε γεγονότα της επικαιρότητας.

Δύο φίλοι, αν και δεν υπήρξαν ποτέ συγκάτοικοι στην πραγματικότητα, επέλεξαν με έναν πρωτόγνωρο και ευφάνταστο τρόπο να γίνουν "Συγκάτοικοι" στην δημιουργία! Εκείνοι πιο συγκεκριμένα αναφέρουν: « “ΟΙ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΟΙ” αποτελούν ένα κόμικς με πρωταγωνιστές φυσικά δύο συγκατοίκους φοιτητές! Τους δημιουργήσαμε πριν κάποια χρόνια, κατά την διάρκεια των Σπουδών μας στα Γιάννενα και ακόμα "διατηρούμε" αυτή την "συγκατοίκηση" όποτε υπάρχει η κατάλληλη έμπνευση!».

Στην θύμηση λοιπόν των φοιτητικών τους χρόνων, ο Παύλος και ο Περικλής, έφτιαξαν αυτό το επίκαιρο καραντινοστριπάκι, που αν και μικρό, φαίνεται πως έχει να μας πει πολλά! Ο Παύλος εξομολογήθηκε το ερέθισμα για την σύλληψη αυτής της ιδέας. Απ’ ότι φαίνεται, ένα τηλεφώνημα σε μια φίλη στάθηκε αρκετό για να ανάψει την σπίθα του για δημιουργία.

Παύλος: «Μια μέρα εν μέσω καραντίνας λοιπόν (δεν θυμάμαι ποια ακριβώς... γιατί δεν τις πολυξεχωρίζω), εκεί που μιλούσα με μία φίλη στο τηλέφωνο ξαφνικά...  σκέφτηκα πως αυτή είναι τόσο, μα τόσο “σπιτόγατα” που σίγουρα δεν θα έχει “καταλάβει” ότι γίνεται καραντίνα στον έξω κόσμο! Κλείνοντας το τηλέφωνο, πήρα αμέσως χαρτί και μολύβι και έγραψα το μικρό σενάριο γι’ αυτά τα τρία καρέ που είδατε, βασισμένος σε αυτό το inside “αστειάκι”! Αμέσως μετά τηλεφώνησα στον Περικλή να του τα περιγράψω για να κάνει το σχέδιο. Έτσι λοιπόν κάναμε ένα μικρό comeback των αγαπημένων μας “Συγκατοίκων”!»

Περιγραφή: O Γεράσιμος μένει στο σπίτι του κλεισμένος επειδή έχει τις μαύρες του, ενώ όπως φαίνεται δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει έξω… Κάποια στιγμή εξομολογείται στον φίλο και συγκάτοικο του, τον Νίκο τις αρνητικές αυτές σκέψεις του! Η απορία στα μάτια του Γεράσιμου μοιάζει τεράστια όταν ξαφνιασμένος αναρωτιέται για «Ποια Καραντίνα» μιλάει ο φίλος του. Ίσως τελικά να μην είναι ο μόνος στον κόσμο ετούτο πουυυ… έχει τις μαύρες του! Τα υπόλοιπα συμπεράσματα δικά σας ;)

Τέλος, ο Παύλος θέλει να τονίσει δύο τρία πράγματα για την παρούσα κατάσταση, τα οποία για μένα βρίσκουν υπόσταση και γενικότερα στην ίδια την ζωή.

Παύλος: Το πιο ουσιαστικό που έχω να πω με αφορμή όλο αυτό, είναι πως βρίσκω υπέροχο που έχουμε όλοι μας ανασφάλειες και αδυναμίες σαν τον Γεράσιμο. Δεν χρειάζεται να είμαστε τέλειοι και ούτε να τα βλέπουμε όλα με χαμόγελο όπως θέλουν να μας πείσουν! Φυσικά και θα γκρινιάξουμε, και θα τσακωθούμε, και θα πονέσουμε και δεν πειράζει και καθόλου! Αρκεί πάντα να παραμένουμε άνθρωποι… Εεεε! και όσο μπορούμε ας το ρίξουμε και λίγο στην πλάκα βρε παιδιά με όλα αυτά!

Ας μείνουμε και εμείς ''Συγκάτοικοι" λοιπόν και για τα επόμενα κείμενα που έρχονται προσεχώς!

Από το Alexandra's Vineyarts,

Αγαπήστε την τέχνη του να αγαπάτε τον εαυτό σας!

Μια μεγάλη αγκαλιά!

#ΔενΜένουμεΆλλοΣπίτι

Alexandra's Vineyarts





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις