Καλοκαιρινo ραντεβου στους πρoποδες του Ολυμπου παρεα με τον ¨ΚΡΗΤΙΚΟ¨ (Οινοποιείο Μπουτάρη).

 


Καλοκαιρινό ραντεβού στους πρόποδες του Ολύμπου παρέα με τον ¨ΚΡΗΤΙΚΟ¨ (Οινοποιείο Μπουτάρη).

    Τον "Κρητικό" είχα την τύχη να τον "γνωρίσω" ένα καλοκαιρινό απόγευμα του Ιουλίου, σε ένα φιλικό σπίτι στους πρόποδες του Ολύμπου, στην ήσυχη και απόκρυφη Γρίτσα Λιτοχώρου. Μπορώ να πω ότι ήταν η κατάλληλη επιλογή για να συντροφεύσει εκείνο το όμορφο δειλινό και ταυτόχρονα να απογειώσει μέσω της έντονης και ευχάριστης οξύτητας του, την διάθεση για συζήτηση μεταξύ φίλων.


    Πρόκειται για ένα λαμπερό λευκοκίτρινο ξηρό οίνο, παραγωγής του οικογενειακού οινοποιείου Μπουτάρη, έτοιμο να συντροφεύσει και να δροσίσει τα καλοκαιρινά σας βράδια και όχι μόνο. "Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ" δεν είναι μονοποικιλιακός οίνος, αλλά αποτελείται από ξεχωριστές ποικιλίες που δεν συναντάμε συχνά όπως Βηλάνα, Θραψαθήρι, Πλυτό και Δαφνί. Το έντονο άρωμα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών φρούτων (όπως ροδάκινο, βερίκοκο, ανανά, μάνγκο) προκαλεί ευεξία, ενώ η άριστη ισορροπία ανάμεσα σε στόμα και μύτη, σε συνδυασμό με την μαλακή γεύση και την ευχάριστη οξύτητα το καθιστά μια πολύ αξιόλογη και εύκολη επιλογή για όλα τα γούστα. Εντούτοις η μεγάλης διάρκειας επίγευση προσδίδει την απόλυτη ένταση στο στόμα.


       Που μπορεί να τον βρει κανείς; Μα, είναι εξαιρετικά εύκολο, καθώς βρίσκεται διαθέσιμος στα ράφια στις κάβες της γειτονιάς σας, αλλά και στα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Η τιμή του είναι αρκετά προνομιακή για την ποιότητα και την φρεσκάδα που προσφέρει. "Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ" αποτελεί ένα επιτραπέζιο κρασί, προσιτό σε κάθε ελληνική οικογένεια, προσφέροντας μια απολαυστική ευεξία, η οποία απογειώνεται όταν το συνδυάσει κανείς με το κατάλληλο γεύμα ή σνακ. Προτείνεται να συνοδεύσει πιάτα μεσογειακής κουζίνας, σαλάτες, ορεκτικά, τηγανιτά λαχανικά, ζυμαρικά με λευκές σάλτσες, αλλά και λευκά κρέατα όπως φιλέτο κοτόπουλο στην σχάρα. "Ο Κρητικός" λέγεται πως είναι ο κατάλληλος για να συνοδεύσει ακόμα και πιο εκλεκτές περιστάσεις πάντα με καλοκαιρινή διάθεση, όπως πιάτα θαλασσινών και ψαριών (καρπάτσιο ψαριού και χταποδιού), όπως εκείνα που μπορεί να βρει κανείς στον "Θαλασσινό", ένα εστιατόριο σταθμό για την κουζίνα θαλασσινών, στην Καλλιθέα Αττικής. Ωστόσο για τις πιο "μικρές" απολαύσεις, προτιμάται να καταναλωθεί παρέα με τυριά ξινών γεύσεων όπως ξινομυζήθρα, αλλά και πιο σκληρά όπως το έμενταλ


Για να σας προσφέρει την μέγιστη απόλαυση και να απελευθερώσει τα όμορφα αρώματα του σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10oC.

Μείνετε συντονισμένοι και για τα επόμενα κείμενα, που έρχονται προσεχώς!

Από το Alexandra's Vineyarts,

αγαπήστε την τέχνη του ν'αγαπάτε τον εαυτό σας,

Μια μεγάλη αγκαλιά!

Alexandra's Vineyarts



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις