Γλυκες Aλχημειες & Wine Partners για το γιορτινο Τραπεζι! by Alexandra Vineyarts

    

Γλυκές Aλχημείες & Wine Partners για το γιορτινό Τραπέζι! 

by Alexandra Vineyarts


    Ένα ολοκληρωμένο τραπέζι έχει αρχή, μέση και τέλος! Γι'αυτό και δεν μπορούν να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι τα γλυκίσματα! Πολλοί θα μου πείτε, ένα νόστιμο γλύκισμα δεν χρειάζεται τίποτα να το συνοδεύσει γιατί είναι από μόνο του εξαιρετικά απολαυστικό. Άλλωστε το ξηρό κρασί που πίνουμε με το κυρίως γεύμα, δεν ταιριάζει καθόλου με την γλυκιά γεύση του επιδόρπιου, οπότε καλύτερα να το απολαύσουμε μόνο του. Ναι, όλα αυτά είναι αλήθεια εν μέρει, αλλά... έχετε δοκιμάσει ποτέ ένα γλυκό έδεσμα με τον κατάλληλο συνοδό του; Εκεί να δείτε την γλύκα!

    Τα πιο διάσημα γλυκά των Χριστουγέννων, φυσικά δεν είναι άλλα από τα αγαπημένα σας μελομακάρονα! Όχι ένα, όχι δύο, μα πολλά μελομακάρονα καταναλώνει όποιος θέλει να λέγεται fan τους. Όλοι το ξέρουν αυτό! Με τα αξιαγάπητα μελομακάρονα θα κάνει ευχάριστη συντροφιά ένα γλυκό κρασί, όπως  το Μοσχάτο Σάμου, με εξαιρετική επιλογή να αποτελεί το Samos Nectar του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου. Τα αρώματα αποξηραμένων καρπών και μελιού, θα δέσουν υπέροχα με την μελωμένη γεύση και υφή του μελομακάρονου που λιώνει στο στόμα. Δίπλα στα μελομακάρονα μπορούν να ταιριάξουν και οι πολυφημισμένες δίπλες αλλά και τα σιροπιαστά, τα οποία στις γιορτές έχουν την τιμητική τους. Συνδυάστε τα άφοβα με ένα ιδανικό και φινετσάτο Vinsanto Σαντορίνης από το οινοποιείο Σιγάλα, ή Χατζηδάκη. 



    Στην διπλανή πιατέλα στέκουν σιωπηλοί μα επιβλητικοί οι ''χιονισμένοι'' κουραμπιέδες. Αν δοκιμάσεις αφράτο και φρέσκο κουραμπιέ τότε βρήκες το γλυκό σου λένε! Συνδυάζονται εξαιρετικά με ένα Μοσχάτο Ρίου 2016 της οινοποιίας Παρπαρούση, όμως μπορούν να κλέψουν την παράσταση έχοντας πλάι τους ένα εντυπωσιακό αφρώδες ταίρι. Mα φυσικά πρόκειται για το πολυσυζητημένο Moscato d'Asti! 

    Τον γλυκό επίλογο των γιορτών θα γράψει όπως κάθε χρόνο η βασίλισσα της βραδιάς, η βασιλόπιτα! Για το ''τυχερό'' σου -εύχομαι- κομμάτι, η πυξίδα δείχνει έναν αφρώδη οίνο κατά προτίμηση ημίγλυκο ο οποίος θα ταιριάξει τέλεια πλάι στην ''βασίλισσα της τύχης''. Ένας τέτοιος συνoδός που πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές, είναι το φινετσάτο Moscato d'Ifestia από το Κτήμα Χατζηγεωργίου της Λήμνου. Το δροσερό και ελαφρύ του στυλ είναι αυτό που χρειαζόμαστε μιας και βρισκόμαστε προς το τέλος του φαγητού.

    Τέλος οι πιστοί οπαδοί της bitter σοκολάτας, πιστέψτε με, υπάρχουν πάντα και παντού, μπορούν να εμπιστευτούν μια γλυκιά Μαυροδάφνη από το κτήμα Achaias Clauss, που θα απογειώσει την σοκολατένια απόλαυση ! 

Υ.Γ. Στολίστε το γιορτινό σας τραπέζι με τις Colourful playlists του Alexandra's Vineyarts, πατώντας εδώ:

On Spotify:

Μείνετε συντονισμένοι και για τα επόμενα κείμενα, που έρχονται προσεχώς!

Από το Alexandra's Vineyarts,

αγαπήστε την τέχνη του ν'αγαπάτε τον εαυτό σας,

Μια μεγάλη αγκαλιά!

Alexandra's Vineyarts










Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις